Expositie: Rob Heerschop

Achtergrond :

Rob Heerschop is geboren op 21 april 1959. Tekenen en een beetje schilderen waren gewoon hobby’s, muziek was zijn grote passie. Rob was actief als muzikant.

Toen hij na het behalen van zijn Havo-diploma niet naar de Kunstacademie kon (richting grafisch ontwerpen), ging hij verder in muziek en techniek en werd hij uiteindelijk opnametechnicus in de klassieke muziek, o.a. opera, CD-producties, opnames van het Koninklijk Concertgebouworkest etc.

 

Ontwikkeling:

In 2007 overleed de vader van Rob en werd schilderen een uitlaatklep voor zijn emoties. Dikwijls werd hij wakker met abstracte beelden in zijn hoofd die hij vervolgens aan het doek toevertrouwde. Al snel ging hij zich ook toeleggen op de figuratieve kunst.

Ondertussen werd hij van verschillende kanten aangespoord om met zijn schilderwerk naar buiten te treden. Zo ontstond zijn website, exposeerde hij regelmatig en kwam er steeds meer belangstelling.

 

Stijlen :

Abstract en figuratief : o.a. Amsterdamse grachten, muziek, gestileerde musici. Rob wil zich niet beperken tot één richting en laat zich inspireren door het moment.

Zoals Rob zelf zegt : “In gedachten zie ik altijd al de beelden die uiteindelijk mijn schilderijen zullen worden. Noem het maar een zekere onrust die pas verdwijnt als ik tevreden ben met het eindresultaat. Soms zie ik lijnen langs oneindige linialen, dan weer enorme dieptes of spelonken. Kleuren met veel zeggingskracht doemen op uit deze sterk contrasterende lagen en tunnels. Mijn schilderijen moeten licht geven”.

 

Expositie : Conferentiecentrum Drakenburg te Baarn, van 1 januari  tot 1 april 2023

 

Meer informatie vindt u op www.robheerschop.nl.

06 517 860 11