Marc Lourens

Woonplaats Amersfoort

Fotograaf

50 jaar

 

Vaak wordt mij gevraagd wat voor type fotograaf ik ben. Deze vraag begrijp ik volkomen, want je hoort meestal dat iemand een sportfotograaf, een natuurfotograaf, of een reisfotograaf is.

Ik heb nagedacht over deze vraag en ben tot de conclusie gekomen dat ik helemaal niet in zo’n hokje thuis hoor en wil horen. Ik hou namelijk van de natuur, maar ook van sport, van kunst en van zoveel dingen meer, maar vooral hou ik van het spelen met licht, composities maken van kleuren en vormen, het bevriezen van beweging, kortom :ik hou  van het fotograferen in de breedste zin.

Als ik dan toch een titel zo moeten krijgen dan komt waarschijnlijk de naam “allround fotograaf “ het dichtste bij. Dit laat ik ook zien in mijn foto’s op de expositie bij Congrescentrum Drakenburg.

 

Voor de expositie heb ik gekozen voor twee totaal verschillende aspecten in de fotografie. Eigenlijk worden het twee exposities in één! 

Aan de ene kant van de gang hangen macrofoto's uit mijn serie "De kleine natuur". Dit is een fotoserie met onder andere vlinders en libellen, waarbij ik hun prachtige en afwisselende kleuren tot hun recht laat komen. Sommige foto’s zijn een extreme close-up,  andere laten ook de habitat zien met kleurrijke bloemen en bijzondere lichtvallen.
De serie aan de andere kant van de gang is een vervolg op mijn eerdere expositie "Foto's in beweging". Dit zijn opnames van echte mensen in hun dagelijkse verplaatsing. Gemaakt onder extreme lichtsituaties. De beweging spat hier van af. Deze foto’s maak ik tijdens de lange winteravonden, ik struin dan door de stad op zoek naar bijzonder licht bij etalages en op stations. De opnames zijn stuk voor stuk gemaakt met een lange sluitertijd waardoor er een abstract geheel ontstaat maar waar de bewegende mens centraal staat. Het zijn geen bewerkte foto’s maar allemaal gemaakt met mijn eigen techniek en de techniek die de camera mij biedt.

Ik ben blij dat ik deze expositie mag geven in deze mooie omgeving en hoop dat er volop genoten wordt van mijn foto’s.

Met vriendelijke groeten,

Marc Lourens

marc@marclourens.nl

www.marclourens.nl