Expositie Frederike Doeleman (1947) monotypes en keramiek

Frederike Doeleman heeft zo’n 30 jaar keramisch werk gemaakt. Sinds 2012 heeft zij haar  woonplaats en atelier in Zuid-Frankrijk. Daar is zij zich gaan toeleggen op werk op papier, grafische technieken, met name de monotype techniek. Deze heeft zij zich eigen gemaakt in het atelier Le Garage van Bettina Kraemer in Saint-Ambroix. Zij werkt voornamelijk met drukinkten op oliebasis. Soms werkt zij in de monotype nog door met pen, potlood, pastelkrijt, verf of collage.

Haar eerste solo-expositie met dit werk vond plaats in 2016 in de Jardin Médiéval  in het centrum van Uzès, Zuid-Frankrijk.

Ook voor haar is de natuur een belangrijke inspiratiebron: de schoonheid en voortzetting van het leven, verbeeld door de elementen (lucht, vuur, water en aarde), bomen en planten, dieren. Het werk resulteert altijd in series. Daarnaast ontstaan er ook series met abstract werk, geïnspireerd door grote kunstenaars als Mark Rothko en Pierre Soulages.

Meer werk van haar is te vinden op www.frederikedoeleman.com

Expositie Dirk Koopman (1946) schilderijen

Dirk Koopman vindt inspiratie in de natuur, in het bijzonder de werking van het licht. Hij werkt met het idee van de relativerende cyclus: alles is in beweging, alom tegenwoordig. Wat wordt waargenomen verandert voortdurend: geboorte, groei, afsterven. Dageraad, dag, avond, nacht.

Elk stadium heeft zijn eigen dynamiek. Hem fascineert vooral het licht, dat die dynamiek en verandering als geen ander natuurverschijnsel weergeeft. Waarnemen biedt een divers veld van associaties. De kijker kiest, schept zijn eigen werkelijkheid. Het doek weerspiegelt zijn innerlijk. En de werkelijkheid is nooit dezelfde.

In naar abstractie neigende doeken tracht hij zijn ideeën en emoties vorm te geven. Lyrisch en kleurrijk, in olieverf. Soms dynamisch en gepassioneerd, tot uiting komend in bewegende landschappen en vuurzeeën, dan weer verstild tot arcadische landschappen, waar geen ruimte is voor de mens en een magische lichtinval de kracht van de natuur illustreert.

In zijn abstracte werk wordt de kijker opgeroepen om tot herkenning van deze verbeeldingen te komen.

Zijn vroege werk dateert uit de 80-iger jaren. Koopman exposeerde regelmatig in Nederland en

in Zuid-Frankrijk, waar hij zijn atelier heeft

Zijn schilderijen hangen aan de linkerwand van de gang vanaf de receptie. Meer werk van hem is te vinden op www.dirkkoopman.com