Sinds 1989, na mijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie, werk ik in mijn atelier in Amsterdam, en op locatie in binnen en buitenland.
Buiten schilderen pur sang, in voor en najaar midden in de natuur. Lange periode was ik geinspireerd door het Franse landschap metname
het Esterel gebergte aan de Middelandse zee en de Gorges du Loup, vlakbij Grasse. In Nederland is de tuin een bron van inspiratie, snel werken om de impressie weer te geven. Momenteel heeft de Noordzeekust mijn voorkeur, de weidsheid van landschap en zee, De wisselende weersomstandigheden met zijn veranderende wolkenluchten.
De snelle beweging van het licht boven zee en langs de kust. Een stemmingsbeeld van een moment. Een enkele keer plaats ik een nietig figuur in het landschap, daarmee accentueer je niet alleen de immense leegheid van het landschap, maar ook een verlangen naar een verlatenheid en schaarse stilte.Expositie’s in Nederland, Duitsland, Frankrijk, U.S.A.Veel van mijn schilderijen zijn in het bezit van Gemeente en particulieren. Ook is mijn werk vertegenwoordigd in S.B.K.Kunstuitleen door heel Nederland.


Kees Vlietman
keesvlietman@gmail.com 
0031 (0)641447322