"Het werk is niet van woorden, teugels van het logisch denken worden losgelaten waarna de verbeelding geschilderd wordt"

Expositie Sietse Goverts

De schilderijen van Sietse Goverts zijn kenmerkend vanwege het kleurgebruik en de gelaagdheid vol spannende structuren. De beweging die dat oproept maakt zijn werk levendig, dynamisch. Zijn schilderijen worden ervaren als eigenzinnig, boeiend, vitaal en zijn als een lokroep naar andere sferen. Het gebruik van olieverf versterkt body en uitstraling.

Sietse Goverts valt het best te omschrijven als iemand die zich laat leiden door zijn verbeelding, speels en vrij als een geruisloos fladderende vlinder fluisterend over kleuren en vibraties.

Lyrische abstracte ‘landschappen’, suggestieve figuraties zijn het creatieve resultaat van zijn vele fysieke reizen en contemplaties.

Zijn werk nodigt uit om in rond te verwijlen om zo de eigen verbeelding en dromen te verrijken. Kijken en ervaren is toch vooral waar het bij zijn schilderijen om gaat.

Sietse Goverts woont en werkt in Nederland en Frankrijk; volgde o.a. de Academie voor beeldende kunsten in Utrecht en de Academie voor beeldende vorming in Amersfoort. Exposeert sinds 1977 internationaal.

www.sietsegoverts.nl

Telefoon 06 26 34 64 32

 

Gallery Sille

Kunstinzicht

Galerie Àlafran