Expositie

Nicolien Fiere

www.nicolienfiere.com

 

Over Nicolien
Ik ben Nicolien Fiere en werk vanuit mijn studio in Heinenoord. Ik werk als paper art kunstenaar en interieurstylist. Kleur, structuur, composities, daar word ik blij van. Er is zoveel moois te zien! Als kind was ik al gefascineerd en nam ik mijn camera mee naar buiten op zoek naar composities, details en rust.

Kunst en schoonheid creëren dankzij passie voor oud papier, daar ben ik ne een aantal jaar mee bezig en dat is wat ik het liefste doe. het maken van papier arts geeft mij letterlijk rust, even loskomen van alle drukte. Ik hoop dat andere mensen ook kunnen onthaasten door mijn kunstwerken een mooi rustpunt in huis te creëren.

Door mijn mode achtergrond spelen kleuren een belangrijke rol in mijn kunstwerken.

 

Paper art
Met eerder vertelde verhalen en afbeeldingen uit oude boeken en tijdschriften , creëer ik paper arts. Het liefst maak ik portretten van vrouwen die kracht uitstalen. De paper art wordt opgebouwd uit verschillende lagen en verschillende soorten papier. een metafoor voor het karakter van mensen, dat ook uit meerdere lagen bestaat. Met mijn portretten hoop ik mensen te inspireren om opzoek te gaan naar een diepere laag; ze te verleiden wee even stil te laten staan; ze weer te laten ervaren dat wie verdieping zoekt, veel moois zal ontdekken.

Omdat de originele paper arts kwetsbaar zijn, worden deze uitgegeven in een beperkte oplage paper arts prints. Mijn gelimiteerde art prints hangen, buiten Nederland, ook in Australië, Taiwan, de VS en in Engeland.

Mijn paper arts worden uitsluitend gemaakt van papier met behulp van alleen een schaar en lijm, er komt geen verf aan te pas. Omdat de originele kunstwerken kwetsbaar zijn, worden deze uitgegeven in een gelimiteerde oplage paper art prints (Gedrukt op 308 grams fine art papier). Genummerd en gesigneerd met echtheidscertificaat.