Het MVO-beleid van Drakenburg

Het MVO-beleid van Drakenburg richt zich op het nemen van verantwoordelijkheid voor de sociale, ecologische en economische impact van de activiteiten van onze unieke plek in de natuur.
Wij vinden het belangrijk om duurzaamheid als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering te beschouwen en voortdurend te streven naar verbetering.

Hiernaast volgt een algemene omschrijving van de elementen die wij meenemen in ons MVO-beleid:

Klanttevredenheid: Wij richten ons op het bieden van een uitstekende klantenservice, het voldoen aan de behoeften van onze klanten en het streven naar voortdurende verbetering van de kwaliteit van onze diensten.

Duurzaamheid: Drakenburg richt zich op het verminderen van de ecologische voetafdruk door energiebesparende maatregelen te nemen, hernieuwbare energie te gebruiken, afvalbeheer te optimaliseren, waterverbruik te verminderen en milieuvriendelijke praktijken te bevorderen.

 • Waterbesparende apparatuur geïnstalleerd: zoals lage-doorstroomdouchekoppen, waterbesparende toiletten en kranen. Deze apparaten verminderen de hoeveelheid water die wordt gebruikt zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring.
 • Energie-efficiëntie: We hebben in elke ruimte energiezuinige verlichtingssystemen, zoals LED-lampen, en gebruiken bewegingssensoren in gebruikersruimten om onnodig energieverbruik te vermijden. We isoleren onze ruimten van ons charmante oude 30e jaren pand gefaseerd.
 • Landschapsarchitectuur en irrigatie: wij hebben ons landgoed aangepast door zeldzame, inheemse, droogtetolerante planten aan te planten die minder water nodig hebben. Inheemse planten bieden de inheemse insecten nectar en stuifmeel en dienen als waardplant voor deze soorten. Inheemse planten zijn helaas zeer zeldzaam geworden in ons landschap. Zij nemen nog maar 6% van de ruimte in die ze hadden in 1900.  De insecten die noodzakelijk zijn in de voedselketen voor amfibien, vogels en zoogdieren nemen daardoor op dezelfde manier af. Door de inheemse planten weer een plek te geven op ons landgoed, draagt Drakenburg actief bij aan biodiversiteitsvermeerdering.
  Het regenwater loopt bij ons niet de riolering in maar het landgoed op doordat we het hemelwater los gekoppeld hebben van de riolering. Bewateren van nieuwe inheemse aanplant doen we vanuit onze natuurlijke vijvers en poelen.
 • Voedsel en catering: Wie kiezen seizoensgebonden ingrediënten voor maaltijden en hebben een breed assortiment voor vegetarische en vegan gasten. 75% van onze catringprocten zijn biologisch. Zoals koffie en thee, vruchtensappen, zuivel, eieren en groente. Hoewel biologisch eten over het algemeen duurder is, kiezen wij er bewust voor vanwege verschillende redenen, zoals gezondheidsvoordelen, milieuoverwegingen en het ondersteunen van duurzame landbouwpraktijken.
 • Wij maken keuzes bij uitgiften waardoor we de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verminderen. En composteren onze koffieprut en eierschalen voor onze tuin en bos. Op het landgoed verkiezen we aanplant die eetbaar is voor mens en dier zoals, kersenbomen, mispels, lindenbomen (blad is eetbaar) aalbesstruiken en kruisbessenplanten.
 • Wij maken schoon met ecologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en hebben een groene lijn van toiletartikelen zoals wcpapier gemaakt van gras.

Sociale betrokkenheid, ethiek en transparantie

De wereld is rijk aan culturele diversiteit. Elke cultuur heeft zijn eigen taal, geschiedenis, tradities, religie, voedsel en kleding. Wij vinden dat deze diversiteit de mensheid uniek en interessant maakt.

Door inclusiviteit en diversiteit centraal te stellen in ons sociale beleid, kan Drakenburg een gastvrije omgeving creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt, ongeacht hun achtergrond. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving en een gastvrije ervaring voor alle betrokkenen. Het betrekken van inclusiviteit en diversiteit in ons sociale beleid omvat het creëren van een omgeving waarin alle mensen, ongeacht hun achtergrond, zich welkom en gewaardeerd voelen.  Hier zijn enkele manieren waarop we dit beïnvloeden:

 • Wij leven wet- en regelgeving na, het waarborgen van eerlijke arbeidsomstandigheden, het vermijden van discriminatie en het bevorderen van transparantie in onze bedrijfsvoering.
 • Gelijke kansen bij werving en selectie:  wij staan ervoor dat er geen discriminatie plaatsvindt op basis van geslacht, leeftijd, etniciteit, religie, seksuele geaardheid of andere kenmerken.
 • Wij stimuleren een cultuur van respect, openheid en samenwerking waarin iedereen zich vrij voelt om hun ideeën, perspectieven en achtergronden te delen
 • Wij trainen ons personeel om gasten met respect en vriendelijkheid te behandelen, ongeacht hun achtergrond. Wij willen dat onze gasten zich welkom voelen, ongeacht hun etniciteit, religie, geslacht of andere kenmerken.
 • We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.
 • Voor dat u bij ons te gast bent weet u exact waar u toe bent qua service en prijzen. Omdat het traject vooraf uw bijeenkomst onze aandacht heeft.

Stakeholderbetrokkenheid

Drakenburg communiceert proactief en werkt nauw samen met belanghebbenden, zoals onze gasten, verschillende lokale partijen in Baarn en Hilversum en leveranciers. Met alle partijen leggen we verbindingen, wisselen we feedback uit en vertellen we het verhaal wat ons verbindt. Centraal staat bij alle verbindingen meerwaarde voor mens, milieu en natuur.

Voorbeelden hiervan zijn:

BD Totaal

BD Totaal

Wij nemen 100 % Biologische goederen af van BD totaal (duurzaam, groen en lokaal)

BD Totaal website

Zuidam

Zuidam

Onze gedistilleerde producten nemen wij af van Zuidam.
Eén van de laatste zelfstandige distilleerders die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijke wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt.

Website Zuidam

 

Alfa bier

Alfa Bier

Ons (edelpils) bier is het Limburgse Alfa bier, een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1870. Leuk weetje: Alfa Edel Pils is voor het tweede jaar op rij verkozen tot Beste Pils ter wereld!

Website Alfa Bier

TOMA bloemenservice

TOMA

Als u bloemen nodig heeft voor uw bijeenkomst adviseren wij u om bloemen zonder pesticiden te kiezen. TOMA is een bijzondere bloemisterij. Zij levert boeketten met lokaal, biologisch en duurzaam geteelde bloemen. Bijzonder geschikt voor bedrijven, particulieren en speciale gelegenheden!‚Äč

Website Toma

De Schoonste Lusthof

De Schoonste Lusthof

Ons landgoed en bosbeheer wordt gedaan op basis van de adviezen van Job Claushuis, eigenaar van adviesbureau De Schoonste Lusthof. Job biedt Plant-bodemadvies op basis van bodemonderzoek. De juiste bodem voor de beoogde plantsoorten. Of andersom: passende plantsoorten bij de beschikbare bodem.
 
De Schoonste Lusthof linked in