Ons verhaal


Stichting Drakenburg werd in 1928 opgericht door Jan Beerends (1898-1978) als een katholieke volkshogeschool. De missie van de stichting was scholing te bieden aan de (kans)arme mensen.

Drakenburg is nog steeds een plek voor scholing en persoonlijke ontmoeting. De moderne missie van Stichting Drakenburg is het gebouw en landgoed in stand te houden door persoonlijke bijeenkomsten op een professionele en gastvrije manier te ondersteunen, zodat onze gasten zich optimaal kunnen focussen op het doel van hun bijeenkomst.
 

Onze missie

Door persoonlijke ontmoetingen en het werken in groepen wordt het eigen potentieel ontdekt en verder ontwikkeld. Daardoor kunnen de authentieke persoonlijke mogelijkheden volledig worden ingezet in werk en privéleven. Conferentiecentrum Drakenburg heeft als missie om er voor te zorgen dat bijeenkomsten (zoals coachingsessies, congressen, trainingen, vergaderingen en beurzen) op een professionele en gastgerichte wijze worden ondersteund. Onze dagelijkse gang van zaken wordt bepaald door de vraag van onze gasten.
Wij bestaan omdat u bestaat!

Drakenburg kan u ook in contact brengen met een van onze partners. Zij verzorgen zowel binnen als buiten ervaringen waarmee u uw bijeenkomst kunt uitbreiden en verdiepen. 

 

Filosofie 

De stenen spiraal staat vlak bij onze wensboom. U ziet de vorm grafisch terug in ons logo.    De spiraal is één van de oudste spirituele symbolen. Het is het symbool van geboorte en wedergeboorte, van leven en verbinden, van loslaten van het vertrouwde en weer herboren worden. De beweging van het symbool toont het proces van verdieping en groei. Als kosmisch symbool is de spiraal daarom de vorm van groei. De geschiedenis en diverse functies van het landgoed worden treffend gesymboliseerd door deze spiraal, die u tegenkomt op ons landgoed als sculptuur. Onze bedrijfsfilosofie is geïnspireerd op deze symboliek. Drakenburg wil een plek zijn waar het leven in al zijn facetten kan worden gedeeld en gevoeld. Drakenburg als uw plek voor persoonlijke ontmoeting.