Herinneringsbos Drakenburg

Ons doel is om een levendige, helende plek in de natuur te creëren waar u kunt samenkomen om momenten en herinneringen te delen.

De nieuw aan te planten inheemse bomen stimuleren nieuw (dieren)leven op ons landgoed. Door de door u gekozen inheemse boom aan te planten voegen we belevingswaarde en ecologische biodiversiteit toe aan het bos. De bomen zullen de zintuigelijke beleving van de bezoekers sterk verhogen. U kunt denken aan het ruisen van de ratelpopulier, de geur van de wilde peer en de zichtbare bloei in het voorjaar. De aangeplante bomen stimuleren een bloeiende ondergroei verspreid over de seizoenen. De ondergroei voedt insecten, zoals(wilde) bijen, vlinders en zweefvliegen. Wilde planten, dieren en micro-organismen profiteren hiervan. Ook de gewervelde dieren hebben hier baat bij, zoals de amfibieën, marterachtigen en vogels.

Hoe werkt het?
U kunt hier zien welke boom met zijn symbolische en ecologische betekenis u het meeste aanspreekt. U ziet hier ook hoeveel bomen we van welk soort kunnen aanplanten, tegen welke vergoeding en waar op ons landgoed. U kunt een boom uit een categorie kiezen die past bij uw herinnering of bij de persoon die u wilt herdenken.

Categorie Pioniers € 1'460,00 inclusief btw:
20 x Zwarte Els / Alnus Glutinosa - wikipedia
30 x Ratelpopulier / Populus Tremula - wikipedia

Categorie Veerkrachtige Creatieveling € 2'040,00 inclusief btw:
15 x Zoete Kers / Prunus Avium - wikipedia
12 x De Winterlinde / Tilia Cordata - wikipedia 

Categorie Autonome Verbinder € 4'650,00 inclusief btw:
8 x Iep / Ulmus Reverti - wikipedia
8 x Wilde peer / Pyrus Pyraster - wikipedia

Wanneer u ons een opdracht geeft om een bepaalde soort boom te laten aanplanten op ons landgoed. Kopen wij deze jong (2 jarig) voor u aan, waardoor ze sterk kunnen opgroeien op hun vaste plek voor hun gehele levensduur. Wij planten de boom aan in het najaar, in november en december, zodat de wortels kunnen aarden in de nog warme bodem. In het “adoptie” bedrag is een paal met herinneringstekst, de zorg van de boom met onderplanten (zoals salomonszegel, aalbes en bosanemonen) en de nazorg voor de 2 jaren na de aanplant opgenomen. We geven dan ook 2 jaar garantie op de boom. De boom wordt door ons vervangen als deze in de eerste 2 jaren niet goed gedijt

Herinneringsbos Drakenburg